Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 szklanki
papryka czerwona 1 szt.
cielęcina 1 kg
pieczarki 30 dag
ząbek czosnku 3 szt.
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w sosie paprykowo pieczarkowym

na dużej patelni rozgrzać olej , mięso umyć pokroić w plastry, delikatnie podsmażyć z obu stron z czosnkiem i cebulą pokrojoną w kostkę, po chwili podlac wodą i gotować do miękkości mięsa , między czasie dodać paprykę i pieczarki pokrojone w paski lub kostkę. gotować do odparowania wody dodać śmietaną i delikatnie podgrzewać aż zrobi się sosik , przyprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 15.07.2012 14:53
mniam
gusia1000 24.01.2011 14:37
Super danie, ale ja poproszę, tylko ten sos, ze względu na to, że nie jem mięsa.
Koper 10.01.2011 08:05
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak