Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan z pieczarkami :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag mąki,20 dag masła,Odrobina wody,25 dag pieczarek,2 łyżki oliwy,½ litra mleka
jajko 4 szt.
ser cheddar 25 dag (starty)
Gałka muszkatołowa cała Prymat 1/4 szt. (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Flan z pieczarkami :

Angielska zapiekanka.
Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .
Nadzienie :
Pieczarki pokroić i usmażyć na oliwie .
Masa do zalewania :
Mleko roztrzepać z jajkami , serem i przyprawami .
Flan :
Tortownicę wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi . Włożyć pieczarki . Zalać masa mleczno – jajeczną – serową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .

Jako nadzienie można użyć gotowanego kalafiora , brokuły, gotowaną rybę , owoce .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 02.04.2011 09:09
coś nowego
iknkirke 05.12.2010 15:08
fajny przepis
Martysia 10.11.2010 11:22
super przepis
agnieszka214 28.09.2010 08:45
smaczne
iwa643 28.09.2010 07:37
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak