Sposób przygotowania

Angielska zapiekanka.
Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .
Nadzienie :
Pieczarki pokroić i usmażyć na oliwie .
Masa do zalewania :
Mleko roztrzepać z jajkami , serem i przyprawami .
Flan :
Tortownicę wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi . Włożyć pieczarki . Zalać masa mleczno – jajeczną – serową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .

Jako nadzienie można użyć gotowanego kalafiora , brokuły, gotowaną rybę , owoce .

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !