Sposób przygotowania

Wybic jajka oddzielając żółtka od białek. Namoczyć w zimnej wodzie żelatynę,gdy napęcznieje wstawić w kubeczku do wrzącej wody,aby się rozpuściła.Żółtka utrzeć z 6 łyżeczkami cukru.Zagotować mleko dodać kawę i wrzącym mlekiem zalać żółtka, chwilę ogrzewac.aby masa zgęstniała.Wymieszać masę z żelatyną i wystudzić Ubić pianę z białek dodając lyżeczkę cukru. Do masy żóltkowej dodać piane wymieszac,przełożyć do salaterek ,wystudzić.Przed podaniem posypać tartą czekoladą

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    a ja nieraz taki robię;) PYcha!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !