Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciap kapusta Eli inaczej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
kapusta biała 1 sztuka
cebule 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
śmietana kremowa 30% 300 ml
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciap kapusta Eli inaczej

Obrane,umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i pognieść tłuczkiem.Cebulę posiekać.Kapustę poszatkować,włożyć do garnka,dodać smalec,cebulę,ziele angielskie,liście laurowe,sól i pieprz.Dolać szklankę wody i gotować bez przykryciana małym ogniu do miękkości (woda musi odparować-uważać żeby nie przypalić).Kapustę dodać do ziemniaków,wlać śmietanę i dokładnie wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 27.05.2012 22:46
mniam
marchewka 12.09.2011 23:47
tak jeszcze nie jadłam
Sarenka 21.12.2010 00:15
Lubie taka kapustke!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak