Sposób przygotowania

Obrane,umyte ziemniaki ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i pognieść tłuczkiem.Cebulę posiekać.Kapustę poszatkować,włożyć do garnka,dodać smalec,cebulę,ziele angielskie,liście laurowe,sól i pieprz.Dolać szklankę wody i gotować bez przykryciana małym ogniu do miękkości (woda musi odparować-uważać żeby nie przypalić).Kapustę dodać do ziemniaków,wlać śmietanę i dokładnie wymieszać.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie taka kapustke!
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    tak jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !