Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta sardynkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta sardynkowa

1 puszka sardynek w oleju (125 g),
4 jajka ugorowane na twardo,
1/2 małej cebuli,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
3 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki,
3 łyżki drobno posiekanej żółtej papryki,
3-4 łyżki majonezu (w zależności od gęstości),
sól, pieprz.

Sardynki wyjąć z puszki i oczyścić z kręgosłupów, co oczywiście nie jest konieczne, bo znam zwolenników rybek w całości. Ja nie znoszę, więc systematycznie usuwam. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Jajka obrać, żółtka dodać do ryb i rozgnieść całość jeszcze raz. Białka i cebulę drobno posiekać i razem z pozostałymi posiekanymi składnikami dodać do miski. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystej miseczki i podawać.
Pastę można przygotować wcześniej i schować do lodówki przykrywając folią spożywczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 21.02.2011 18:49
Robie podobna, ale bez gotowanych jajek i majonezu.Moja bardziej uboga.Sprobuje Twojej, mysle, ze bedzie pyszna
Beata73 22.10.2010 13:54
moja ulubiona!
Kryska73 13.10.2010 13:42
pyszna! robię bardzo często!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak