Sposób przygotowania

1 puszka sardynek w oleju (125 g),
4 jajka ugorowane na twardo,
1/2 małej cebuli,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
3 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki,
3 łyżki drobno posiekanej żółtej papryki,
3-4 łyżki majonezu (w zależności od gęstości),
sól, pieprz.

Sardynki wyjąć z puszki i oczyścić z kręgosłupów, co oczywiście nie jest konieczne, bo znam zwolenników rybek w całości. Ja nie znoszę, więc systematycznie usuwam. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Jajka obrać, żółtka dodać do ryb i rozgnieść całość jeszcze raz. Białka i cebulę drobno posiekać i razem z pozostałymi posiekanymi składnikami dodać do miski. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystej miseczki i podawać.
Pastę można przygotować wcześniej i schować do lodówki przykrywając folią spożywczą.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszna! robię bardzo często!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    moja ulubiona!
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Robie podobna, ale bez gotowanych jajek i majonezu.Moja bardziej uboga.Sprobuje Twojej, mysle, ze bedzie pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !