Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz mango - brzoskwiniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały rum 1 szklanka
likier brzoskwiniowy 1/2 szklanki
brzoskwinie 3 sztuki
mango 1 sztuka
limonka 1 sztuka
cukier 2 łyżeczki
herbata owocowa 4 mango/brzoskwinia

Przepis i sposób przygotowania na: poncz mango - brzoskwiniowy

Herbatę (smak brzoskwinia-mango) lub po 2 torebki smaku brzoskiwnia i 2 mango. Zaparzyć w 1 L wody. Dodajemy cukier i odstawiamy napar do ostygnięcia.
Brzoskwinie i mango myjemy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki, wkładamy do dużej wazy i skrapiamy sokiem z 1 limonki. Do ostudzonej herbaty dodaj szklankę rumu i likier brzoskwiniowy. Powstałym ponczem zalej owoce i wymieszaj. Napój można podawać na cieplo (trzeba podgrzać ale nie może się zagotować) lub na zimno z dodatkiem kostek lodu. Co jest dobre na upalne letnie dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.11.2010 19:27
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak