Sposób przygotowania

Biszkopt: oddzielamy żółtko od białka, z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy cukier puder i miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy pianę z białek i miksujemy. Dalej stopniowo dosypujemy mąkę cały czas miksując dodajemy proszek do pieczenia, olej. Po uzyskaniu gładkiej masy wylewamy na blaszkę i pieczemy 35 min.
Masa: Rozrabiamy galaretkę w szklance gorącej wody. Śnieżkę robimy wg. przepisu na opakowaniu, następnie dodajemy wystudzoną galaretkę i miksujemy, aż nam się ładnie połączy wszystko. Biszkopt przekrawamy na 2 równe części i na jedną wylewamy Śnieżkę z galaretką, przykrywamy drugą cześcią biszkopta i polewamy polewą lub przyozdabiamy wg. wlasnego pomysłu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !