Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki Eli w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 2-3 sztuki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki Eli w zalewie

Pozostałe składniki:

Zalewa:
3 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki octu
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
4 cebule(pokroić w półplastry)
2-3 liście laurowe
ziele angielskie
sól,pieprz,jarzynka,cukier

Duże pieczarki,pokroić na grube plastry,maczać w rozbełtanym jajku wymieszanym z solą i pieprzem i obtaczać w bułce tartej.Smażyć chwilkę na oleju.
Wszystkie składniki zagotować i zalać pieczarki gorącą zalewą .Najlepiej zrobić 2 dni wcześniej(żeby się przegryzło)i przechowywać w lodówce.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 10.06.2013 21:11
smaczne danie
Sarenka 10.09.2011 07:15
Zapowiada sie smakowicie
maryśka 15.05.2011 21:39
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak