Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety Eli z mortadeli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

plastry mortadeli-1 cm grube 8 sztuk
olej do smażenia
jajko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety Eli z mortadeli

Plastry mortadeli oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jajko rozbełtać.Mortadelę zanurzać w jajku i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć mortadelę z obu stron na rumiano.Smacznego!

Ja podałam kotlety z mortadeli z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii) i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 05.10.2011 23:34
kiedyś też robiłam, ale nie doprawiałam ... dobre było, muszę spróbować z przyprawami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak