Sposób przygotowania

Mięso ugotować z włoszczyzną, po przestudzeniu oddzielić od kości, zemleć z 1 marchewką i kawałkiem selera i pietruszki. Dodać namoczoną w mleku, lekko odciśniętą bułkę, jajko oraz podsmażoną w tłuszczu posiekaną cebulę, masę wyrobić. Uformować 10 podłużnych krokietów, otoczyć je w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musza być smaczne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta41

    smaczne
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    chelsi

    uwielbiam krokiety!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !