Sposób przygotowania

margaryne ucieramy z cukrem i żółkami do czasu az \'zbieleją\', nastepnie dodajemy aromat i mąke wymieszana z proszkiem, na koncu ubijamy na sztywna piane z bialek i pomalu mieszamy.
mak:
1/2 kg maku
szklanka cukru
2 jajka
10 dag masla
2 lyzki miodu
rodzynki, orzechy, skorka pomarancza

mamk gotujemy i przepuszczamy dwukrotnie przez maszynke, dodajemy rozpuszczone z miodem maslo, jajko, cukier i bakalie. dokladnie mieszamy.

ciasto dzielimy na 2 czesci, jedna wykladamy na blache, na to rozprowadzamy przygotowany mak, kladziemy drugą warstwe ciasta. Pieczemy ok 45 minut

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    inaczej ale może być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !