Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

1 duże jajko
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa.Majeranek rozetrzeć palcami na dłoni.Do miseczki wsypać majeranek,czosnek,paprykę,sól,pieprz i dokładnie wymieszać.Mieszanką natrzeć kotlety i włożyć do lodówki na dwie godziny.Jajko dokładnie roztrzepać.Maczać kotlety w jajku i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    lubię eksperymentować z kotlecikami, więc spróbuję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !