Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, włożyć do dużego rondla, dodać połowę masła i dusić na małym ogniu aby się zeszkliła.( nie powinna się zrumienić ).
Wówczas podlać wodą, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz do smaku i paprykę. Dusić na małym ogniu. Jeżeli koncentrat jest za kwaśny dodać trochę cukru. W tym czasie pieczarki umyć pod bieżącą wodą, pokroić w ćwiartki i obrumienić na reszcie masła. Wrzucić do sosu. Parówki kroić w grube plastry i również wrzucić do sosu.
Poddusić jeszcze 10 min. i odstawić.
Potrawa jest najsmaczniejsza odgrzewana.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobnie ,bardzo smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokos987

    no ślinka cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    no nie wiem...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !