Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Eli z wędzoną makrelą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza kinserwowa 1 puszka
pieczarki 30 dkg
sok z cytryny 2 Łyżki
ogórki konserwowe 4 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
makrele wędzone 2 sztuki
sól do smaku
majonez
papryka czerwona 1 sztuka
ryż 2 (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Eli z wędzoną makrelą

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.Pieczarki wrzucić do osolonego i zakwaszonego sokiem z cytryny wrzątku i gotować 10 minut.Pieczarki wyjąć,ostudzić i pokroić.Por pokroić w ćwierć krążki,sparzyć wrzątkiem,przelać zimną wodą i odsączyć.Kukurydzę odcedzić,przelać zimną wodą i odsączyć.Umytą i obraną z nasion paprykę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę.Makrele obrać dokładnie z ości,skóry i pokroić.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać sól,pieprz do smaku i majonez według uznania.Sałatkę wymieszać i włożyć na kilka godzin do lodówki,żeby wszystko się przegryzło.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 09.10.2011 08:51
ale pyszna-zrobię na pewno
oliwkowa
oliwkowa 09.11.2010 19:10
polecam sałatką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak