Sposób przygotowania

Masło stopić.Mąkę zmiksować z cukrem, jajkami, masłem i tą skórką , dodajemy likier, cały czas mieszając. Powoli dolewamy mleko jeśli powstanie masa gładka to odstawiamy.Wyjąć szpryce i przełożyć ciasto z otworem 6 mm.Rozgrzewamy dużą ilość oleju w niewielkim garnku i masę wyciskać na olej tworząc spirale, smażymy 3 minutki. Po wyjęciu ich posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wydają się być fajne!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawy przepis!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też polecam bardzo fajnie się prezentują te spiralki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    noo rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    muszę spróbować;D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !