Sposób przygotowania

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem, wbijamy do niego jajko i mieszamy, dodajmey odrobinę bułki tartej i mieszamy. Pieczarki kroimy na grubsze kawałki. Gotujemy bulion na kostce rosołowej. z mięsa formujemy pulpeciki i podsmażamy na oleju, następnie podsmażamy pieczarki. Z bulionu rozrabiamy sos. Rozrabiamy wodę z mąką i dodajemy do bulionu. Doprawiamy i dodajemy śmietankę, wrzucamy pulpeciki i pieczarki i gotujemy na małym ogniu,.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nigdy nie robiłam pulpetów sosie pieczarkowym muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    faktycznie,ciekawe te pulpety
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię pulpeciki w takim sosie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !