Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti caciatore

4.0
(24)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pomidor 4 sztuka
przecier pomidorowy 1 sztuka
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti caciatore

Mięso podsmażamy an patelni, dodajemy przecier pomidorowy, trochę wody, czosnek wyciśnięty, kilka kropel oliwy, oregano i świeżą posiekaną bazylie. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut na małym ogniu. Na końcu dodajemy świeże pomidory pokrojone w kostkę i razem gotujemy około 2 minut. Podawać ze startym serem an gorze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 29.08.2011 12:09
mniam
Jolanta40 03.01.2011 20:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak