Sposób przygotowania

300 ml wody,
2,5 dag świeżych drożdży,
10 dag ugotowanych ziemniaków (mogą być z poprzedniego dnia),
50 dag mąki tortowej,
1 łyżeczka soli,
1 łyżeczka czarnuszki (niekoniecznie).

Wlać do zbiornika maszyny do chleba 250 ml wody. W 50 ml wody rozpuścić drożdże i dodać do pozostałej wody. Dołożyć potłuczone ziemniaki. Mąkę przesiać i wsypać razem z solą i czarnuszką do reszty. Zamknąć maszynę, wyrobić ciasto i upiec pachnący i pyszny chleb...

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszny i delikatny w smaku
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    robiłam według mojego przepisu i bardzo się kruszył, spróbuję Twój przepisu może będzie lepszy!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    rewelacyjny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !