Sposób przygotowania

350 ml letniej wody,
2,5 dag świeżych drożdży,
2 łyżki oliwy,
45 dag przesianej mąki pszennej,
5 dag otrąb pszennych,
1 plaska łyżeczka soli,
2 łyżki posiekanych ziół (oregano, natka bazylia) lub 1 łyżeczka kminku lub 1 łyżka
przyprawa do sałatek

W małej miseczce wymieszać drożdże z 50 ml wody. Wlać do zbiornika maszyny razem z resztą wody i oliwą. Dodać mąkę, otręby, sól i wybrany składnik dodatkowy. Lub z niego zrezygnować w ogóle. Lub dodać inny. Ustawić program podstawowy (u mnie wersja szybka), średnie zrumienienie skórki i wagę 75 dag. Upiec chleb.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    robię podobny i wszystkim bardzo smakuje!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    dietetyczny i smaczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monciasz

    uwielbiam takie domowe chlebki, na pewno skorzystam z tego przepisu
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    piękny
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Smakowity ,poniewaz lubie Twoje przepisy na pewno zrobie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    na pewno pyszny i zdrowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !