Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gotowane z chlebem i śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa gotowanego 30 dag
cebula 1
śmietany 30% szklanka
łyzka margaryny
chleb skórka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gotowane z chlebem i śmietaną

Ugotowane mieso (najlepiej swieżo obrane z czesci koguta z którego gotujemy rosól lub z innego drobiu) kroimy w drobne kawalki. Cebulke kroimy w kostke i smażymy na złoty kolor na margarynie, gdy jest miekka dodajemy mięso, doprawiamy i chwile przesmażamy, wlewamy smietane. Skórke obkrawamy z połowki czerstwego chleba, gdy śmietana zacznie sie gotowac dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze 2 minuty. Ważne aby chleb dokładnie nasiąkł śmietanką, jesli jest zbyt mało mozna dolac wiecej, jak kto lubi:) podawac na cieplo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.02.2013 11:28
Bardzo interesujący przepis, ja słyszałam tylko o zagęszczaniu sosu kawałkami chleba, takiej wersji nie znałam.
Ewelina43
Ewelina43 02.12.2010 16:23
super
misia53 26.10.2010 00:09
Też robię taką potrawkę , ale zastanowił mnie ten chleb, nie słyszałam o tym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak