Sposób przygotowania

Ugotowane mieso (najlepiej swieżo obrane z czesci koguta z którego gotujemy rosól lub z innego drobiu) kroimy w drobne kawalki. Cebulke kroimy w kostke i smażymy na złoty kolor na margarynie, gdy jest miekka dodajemy mięso, doprawiamy i chwile przesmażamy, wlewamy smietane. Skórke obkrawamy z połowki czerstwego chleba, gdy śmietana zacznie sie gotowac dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze 2 minuty. Ważne aby chleb dokładnie nasiąkł śmietanką, jesli jest zbyt mało mozna dolac wiecej, jak kto lubi:) podawac na cieplo.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Też robię taką potrawkę , ale zastanowił mnie ten chleb, nie słyszałam o tym.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo interesujący przepis, ja słyszałam tylko o zagęszczaniu sosu kawałkami chleba, takiej wersji nie znałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !