Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tatar z pstrąga

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży pstrąg 1 kg
cytryna 1 szt.
pęczek koperku
ogórki konserwowe 4 szt.
cebula biała 2 szt.
1 mały słoik grzybków marynowanych
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
olej 4 łyżki
Do dekoracji:
pomidor cząstki
Do dekoracji:
sałata liście

Przepis i sposób przygotowania na: tatar z pstrąga

Pstrąga wyczyść umyj, wyfiletuj. Zdejmij z ryby skórę, usuń ości. Mięso drobno posiekaj tasakiem. Zamiast tego możesz je zmielić ww maszynce, ale wówczas mięso traci swoją soczystość.
Do mięsnej masy dodaj drobno posiekany koperek, 4 łyżki oleju, sok z cytryny, sól, pieprz i maggi do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany tatar uformuj w niewielkie kulki i ułóż w półmisku.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Ogórki konserwowe pokrój w małą kostkę. Grzybki osącz z zalewy.
Kulki tataru obłóż przygotowanymi dodatkami.Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 04.11.2011 20:58
brzmi smakowicie
magical66 03.06.2011 23:14
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak