Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk w keczupie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morszczuk 0,5 kg
słoik ogórków konserwowych
słoik papryki konserwowej
cebula biała 4 szt.
2 szklanki mąki
jajko 1 szt.
łyżka kucharka
szklanka wody
2 szklanki wody na sos
4 łyżki cukru
4 łyzki octu
łyżeczka soli
mała puszka koncentratu pomidorowego
4 łyzki keczupu
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk w keczupie

Oczyszczoną rybę pokrój na kawał ki, obtaczaj w panierce. Usmaż. Rybę przełóż pokrojonymi warzywami.
2 szklanki wody, cukier, ocet, olej, łyżeczkę soli, koncentrat pomidorowy, keczup zagotuj. Polej rybę gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak