Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynkowe ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

10 plastrów szynki
łyżka chrzanu
lyzka majonezu
łyżka smietany 30 %
4 łyżeczki żelatyny
kostka drobiowa
sól i pieprz do smaku
serek topiony 2 szt.
Do dekoracji:
sałata liście

Przepis i sposób przygotowania na: szynkowe ślimaczki

Rozgnieć widelcem serki. Dodaj majonez, chrzan, śmietanę. Przypraw solą i pieprzem.
na środku każdego plastra umieść porcję farszu i zwiń w rulonik. Kostkę drobiową rozpuść w 300 ml wrzątku, gdy wywar przestygnie, połącz go ze żelatyną. Tężejącą galaretką zalej ruloniki szynki i wstaw do lodówki, udekoruj sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.06.2012 00:41
dobre
wiola28a 13.02.2012 23:54
superrr
Teresa19 28.05.2011 09:27
fajne
marta1371 10.04.2011 23:03
to lubię i polecam
MAŁY 26.03.2011 09:17
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak