Sposób przygotowania

1. Udka umyć. Włożyć do garnka z wodą. Zagotować. Wodę wylać. Udka opłukać. Garnek wypełnić wodą (udka zostawić w garnku).
3. Do garnka z udkami i wodą dodać obraną marchew, pietruszkę, seler oraz umyty przekrojony na kilka części por. Dodać również pieprz.
4. Zupę gotować przez około 2 godziny.
5. Kiedy warzywa będą miękkie. Wyjąć je z wywaru.
6. Do czystego rosołu wrzucić kostki rosołowe. Można doprawić także pieprzem mielonym.
7. Przygotować tzw. ajlauf - lane kluski:): jajko wbić do miseczki i wymieszać je z mąką (tak, aby powstała gęsta masa) za pomocą widelcem.
8. Rosół zagotować i wrzucać widelcem ajlauf.
7. Warzywa pokroić i ułożyć je w kształcie serca (tak, jak na zdjęciu).
8. Osobno w wazie przygotować zupę.
9. Warzywa zalać rosołem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    dot. punktu 7: za pomocą widelca :) Przepraszam za pomyłkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !