Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze po żydowsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 7 litrów
cebula 0,5 kg
olej 1 szklanka
sól do smaku
ocet 5 łyzek
cukier 2 łyżeczki
przecier pomidorowy 5 łyzeczek
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
papryka czerwona 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: rydze po żydowsku

rydze wyczyścić, pokroić w paski, gotować 15 minut. paprykę pokroić w paski, dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone rydze, przecier pomidorowy, ziele i liść laurowy i wszystko dusić przez15 minut. nałożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.11.2014 16:04
Pycha! Trzeba zbierać na następny rok :)
elżbieta20 05.10.2010 22:01
sa rewelacyjne,smaczne jak cholera ojjj kochane rydzyki
alaaa 27.09.2010 18:35
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak