Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka z pieca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata (zalewa) do ryb (patrz moja księga przepisów)
1,2 kg mintaja
pomidory 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka z pieca

1. Mintaja umyć.
2. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pomidory pokroić w plasterki, a cebulę w krążki.
3. Przygotować marynatę:
-1/2 papryki czerwonej,
-1/3 szklanki oleju,
-4 ząbki czosnku,
-1 duża biała cebula,
-sól, pieprz
* Paprykę drobno pokroić. Cebulę i czosnek posiekać (najlepiej w rozdrabniaczu).
Paprykę, cebulę i czosnek wymieszać z olejem, solą (pół łyżeczki) i pieprzem.
4. Przygotować formę. Kłaść na niej kolejno: surowego mintaja, marynatę, pomidory, cebulę, mintaja, marynatę, pomidory, cebulę.
5. Włożyć do piekarnika na 50 minut (piekarnik ustawiony na 200 stopni).
6. Podawać z ryżem i warzywami na patelnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 11.07.2012 14:34
zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak