Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśnie w cukrze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 kg
woda 1 litr
wiśnie 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: wiśnie w cukrze

wiśnie umyć i wypestkować. wodę zagotować z cukrem, ugotować syrop, włożyć wiśnie i gotować 20 minut na małym ogniu. pozostawić na 12 godzin. ponownie gotować do chwili, gdy owoce będą szkliste. ugotowane wiśnie wyjąć z syropu, ułożyć na metalowej nierdzewnej kratce, wysuszyć w pierniku. po wysuszeniu posypać cukrem, przełożyć do słoików, zakręcić wieczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.09.2010 18:38
super do dekoracji ciast i tortów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak