Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jarzębiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębiny 2 kg
cukier 1 kg
przecier z kwaśnych jabłek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jarzębiny

owoce przebrać, opłukać, zalać gorącą wodą i gotować ok.10 min. odstawi, zaczekać aż owoce opadną na dno. odcedzić, połączyć z cukrem i przecierem jabłkowym, gotować 20 minut, często mieszać. przełożyć do słoiczków, zakręcić, zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 27.09.2010 18:38
z jarzębiny nie jadłam,ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak