Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego 1 kg
pieczarki 30-40 dag
natka pietruszki 1 szt
marchewka duża 2 szt
sól, pieprz wg smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z pieczarkami

Makaron gotujemy. Marchew wraz z ogórkiem ścieramy na tarce. Paprykę kroimy drobno. Wszystko mieszamy wraz z natką. do wszystkiego dodajemy jajako wraz z przyprawami oraz makaronem i bułką tartą. Następnie papier do sajgonek pojedyńczo zanużamy w wodzie tak aby dało sie go zgiąć (by nie złamać). Nakładamy farsz do paieru i zawijamy. Smażymy w dużej ilości i na mocno rozgzanym oleju az do zarumienienia sie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 21.06.2011 09:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak