Sposób przygotowania

Grzyby czyścimy i kroimy w drobna kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Grzyby i cebule smażymy na maśle, tak długo, aż częściowo odparuje z nich płyn. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Potem wlewamy 2 szklanki ciepłego bulionu i mieszamy , aby sos zgęstniał. Dodajemy gęstą śmietanę i przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    plocia

    Świetne sosy na taką porę roku.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    super smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Taki sos to coś niezwykle pysznego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    BARDZO LUBIE SOSY Z GRZYBAMI

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !