Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szwajcarska zupa serowa z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 szt.
ziemniaki młode 5 szt.
serek topiony śmietankowy duży
zielenina
masło do smażenia
bulion warzywny 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Szwajcarska zupa serowa z porem

1. pory i ziemniaki pokroić w talarki i opiec na maśle na złoto.
2.Odłożyć kilka kawałków pora do dekoracji
3. przygotować biulion (może być z kostki)
4. w osobnym garnku ugotować makaron ( dowolny - jaki kto lubi)
5. do gotującego się bulionu dodać warzywa
6. pod koniec gotowania dodać do zupy serek i dokładnie wszystko wymieszać
7.zupę zmiksować
8. połączyć zupę z makaronem
9.dodać zieleninę a na talerzu udekorować kawałkami usmażonego pora

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 18.11.2011 08:51
super
iwona332 21.07.2011 10:03
super
krzyniu1984 15.03.2011 06:51
super! muszę spróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak