Sposób przygotowania

pieczarki myjemy i kroimy w cienkie półplaterki, po czym smażymy do miekkosci na masle, gdy sa juz miekkie, to doprawiamy pieprzem i solą, siekamy drobno natke pietruszki, wrzucamy do garnka i dokladnie mieszamy. Odtsawic do wystygniecia (ale nie moga byc zimne). w tym czasie nastawiamy duży garnek wody, całą kostke sera wrzucamy do specjalnej foli (np z jana niezbednego) zawiązujmy i gdy woda sie gotuje to wrzucamy i trzymamy w niej (ciagle sie ma gotowac) ok 5-8 minut. Tak aby ser sie całkowicie roztopil. Wyciagamy z wody, szybko rozcinamy folie i wylewamy ser na blat, lekko rozciagamy dłonmi by powstal prostoką nieco wiekszy niz tradycyjna blaszka do ciast. Wykładamy na to pioeczarki, rozprowadzamy równomiernie i jeszcze cieple zawijamy w rolade, owijamy w folie aluminiowa i ostawiamy na kilka godzin do stęzenia

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    tylko dla smakoszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię roladę z sera ale z warzywami i serkiem topionym ale z pieczarkami też by mi pewnie smakowała:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajne danie
  • 1
    profil
    Opublikowano

    Adrian5

    Brzmi przepysznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Fantastyczny pomysł! Z chęcią go wykorzystam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nie jadłam ale wydaję się być smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Z pewnością spróbuję:D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ekstra zestaw
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !