Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w jarzynach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 parówek
4 zielone papryki
2 cebule
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
pęczek natki pietruszki
6 łyżek keczupu
3 lyzki octu
sól, pieprz, odrobina cukru
bulion 2 szklanki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w jarzynach

Cebulę obrać, pokroić na małe cząstki. Pokroić ukośnie parówki w grube plastry. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć cebulę i parówki. Oczyścić paprykę i pokroić na cienkie paski. Wrzucić na patelnię, przez chwilę smażyć razem. Dokładnie osączyć na sitku kukurydzę i fasolkę. Dodać do pozostałych składników. Wlać 2 szklanki rosołu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i keczupem. Przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości. Grubo posiekać natkę, część wymięszać z daniem na patelni, a częścią posypać na talerzu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta92 29.04.2011 08:59
jest pyszne
jola1512 28.02.2011 09:34
to jest fajne :)
iwona332 07.02.2011 11:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak