Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić na małe cząstki. Pokroić ukośnie parówki w grube plastry. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć cebulę i parówki. Oczyścić paprykę i pokroić na cienkie paski. Wrzucić na patelnię, przez chwilę smażyć razem. Dokładnie osączyć na sitku kukurydzę i fasolkę. Dodać do pozostałych składników. Wlać 2 szklanki rosołu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem i keczupem. Przykryć, gotować na małym ogniu do miękkości. Grubo posiekać natkę, część wymięszać z daniem na patelni, a częścią posypać na talerzu. Podawać z ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    to jest fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta92

    jest pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !