Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowo-grzybowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
cebula 1 sztuka
pieprz
masło 1 łyżka
olej
grzyby suszone 1/2 szklanka
bulion cielęcy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowo-grzybowe

Ryż gotujemy na kostce. Pieczarki kroimy i przysmażamy z cebulką. Jeśli mamy grzyby suszone to namaczamy na noc, gotujemy i mielimy. Do podduszonej cebulki dodajemy grzyby i lekko przysmażamy. Do grzybów przekładamy ryż i pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Na maśle nic nie smażymy, smażymy na oleju, masło topimy w gorących składnikach i formujemy kulki. Podajemy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak