Sposób przygotowania

Z polędwicy lub od szynki kroimy ok. 4 dkg plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem z obu stron i tak zostawić. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju. Przełożyć do głębokiego garnka, przykryć przykrywką by nie ostygło mięso.
Potrawka: Pokroić drobno boczek i smażyć aż zrobi się szklisty. Dodać drobno pokrojoną cebulę i zarumienić. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i wątróbkę. Smażyć na mocnym ogniu. Dodać pokrojone pomidory i paprykę. Dusić 3 minuty pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać pokrojony w kostkę móżdżek. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zalać bulionem i dusić 5 minut.
Podczas podawania gorące plasterki mięsa polewamy obficie potrawka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Super wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !