Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina
mąka ziemniaczana ok3łyżki
mąka
kg ziemniaków

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ze skwarkami

Ziemniaki ugotować,ostudzić,przetrzeć przez praskę(maszynkę).Dodać mąkę ziemniaczaną,szczyptę soli,jajko i mąkę do wyrobienia ciasta.Odrywać kawałki i formować paseczki(ruloniki),odciąć nożem(namoczonym w wodzie) kluseczki.Wrzucać do gotującej się wody.Słoninę pokroić na drobne kawałki i stopić.Polać kopytka.
***
Dla lepszego smaku podsmażyć na maśle by się zrumieniły i ciasto było chrupiące,oprószyć bułką tartą i polać skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak