Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z zielonych jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

½ kg antonówek
2-3 cebule
3 łyżki siekanego szczypiorku
3 łyżki siekanej natki
sok cytrynowy
sól
cukier
pieprz do smaku
szklanki śmietany
estragon 2 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z zielonych jabłek

Śmietanę wymieszać z olejem, przyprawić sokiem cytrynowym oraz solą, cukrem i pieprzem. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka i wymieszać z zaprawą. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce, natychmiast wrzucić do zaprawy. Dodać natkę, szczypiorek i estragon. Wymieszać wszystko i sprawdzić, czy jest wystarczająco doprawione cukrem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BozenA 28.09.2010 16:26
super
Karolcia12 28.09.2010 14:35
zapowiada się apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak