Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

50 dkg kiszonej kapusty
30 dkg wędzonego boczku
2 dkg mąki
tłuszcz 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

Z kapusty wycisnąć sok i go odstawić. Z tłuszczu i mąki zrobić ciemną zasmażkę i dodać drobno pokrojoną cebulę, na to położyć wyciśniętą, wypłukaną kapustę i pokrojony w plastry boczek. Zalać wodą i gotować. Dodać sok z kapusty (stanowi on drugą część wywaru) i do smaku dadać czerwoną paprykę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 06.03.2011 00:02
super
jasiek 12.02.2011 23:47
jakiego tłuszczu?
berys18 07.02.2011 12:51
wygląda ślicznie
wiktor188 02.12.2010 15:05
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak