Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jarzynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak bez kości
kostki rosołowe

Przepis i sposób przygotowania na: krem jarzynowy

Ok 30 dag wędzonego kurczaka bez kości pokroić w kosteczkę,3kostki rosołowe rozpuścić w ok 5-6 szklankach wrzatku. Pietruszke,marchewke,cebule,białą część pora i kawałek selera umyć obrać drobno pokroić,podsmażyć na margarynie dac do ggarnka i zalać gorącym rosołem z kostek. Ugotowac a następnie zmiksować, włożyc mięso oraz groszek z puszki(ok szklanki groszku), przyprawić zupe solą i pieprzem.Ponownie zagotować, można dodać do kazdej porcji śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak