Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapuste umyć i drobno pokroić wsadzić do garnka i zapać osoloną wodą, następnie do drugiego garnka z wodą dać kiszoną kapuste i oba garnki dać na gaz, marchewke pokroić w kostke, wrzucic do garnka z pokrojoną kapustą,cebule i kiełbase może być podwawelska pokroić w kosteczke i podsmażyć na patelni. Gdy pokrojona kapusta zmięknie odlać wode dodać kiszoną kapuste z której też odlewam wode następnie dodać cebule i kiełbase wszystko razem wymięszać i gotować jeszcze chwile dodać soli i pieprzu do smaku i 3 ziarenka ziela angielskiego oraz majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak