Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielonej papryki 1/2 strąka
czerwonej papryki 1/2 strąka
ugotowanej marchwi 1 sztuka
żółtego sera 1 plaster
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
pieprz, sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
schab 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z papryką

Plastry schabu skropić wodą, rozbić. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski. Marchew pokroić w słupki. Jajko rozkłócić z mlekiem. Rozbite schaby oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ser pokroić na cztery części. Na plaster schabu kłaść kawałek papryki czerwonej, zielonej, kawałek marchewki i słupek sera. Zwinąć roladę. Panierować w jajku, bułce i smażyć na małym ogniu kilkakrotnie obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr48 19.04.2011 22:56
ciekawe
Dorota61 06.01.2011 19:20
z pewnością jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak