Sposób przygotowania

1.Brzoskwinie opłukać, przekroić na połówki i usunąć pestki.
Zagotować w rondelku 1/2 litra wody. Do wrzątku wsypać cukier.
Gotować na małym ogniu, aż powstanie syrop. Wrzucić do niego brzoskwinie i kilka minut gotować. Owoce wyjąć z syropu i delikatnie odsączyć.
2. Lody przełożyć do pucharków na nich ułożyć połówki brzoskwiń.
Deser polać puree malinowym.
3. Deser można posypać drobno krojonymi orzechami pistacjowymi lub zmielonym migdałem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !