Sposób przygotowania

Każdą parówkę pokroić na trzy części,każą nakroić do polowy /powstanie \"ryjek\"/.Ryjki obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron. Osobno zeszklić posiekane cebule. Na nie wyłożyć pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki. Posolić. Gdy puszczą sok, dodać koncentrat /wg upodobań mniej lub więcej/, pieprz, majeranek,po szczypcie obu papryk, wymieszać. Dodać parówki, podlać łyżką,dwiema wody, chwilę dusić pod pokrywką , potem dosmażyć bez pokrywki.
Podawać z pieczywem .

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Zabawna nazwa, spróbuję
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    chętnie sprawdzę
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    extra pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nazwa fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !