Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do placków z kiślem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1/3 kg
cukier do smaku
woda
kisiel 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do placków z kiślem

Jeżyny wsypujemy do garnka, zasypujemy 1/2 szkl cukru, odrobinę wody i czekamy aż się zagotują. Mieszamy co jakiś czas, kiedy się już pogotują i oddadzą cały sok przelewamy przez drobne sitko aby oddzielic ziarenka od soku. Kiedy już mamy przecedzony sok znów stawiamy na ogień aby się zagotowało, wsypujemy kisiel i doporawiamy cukrem do smaku i jeszcze chwilkę gotujemy. Polewamy ciepłe placki i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak