Sposób przygotowania

Kapustę należy włożyć do wrzątku i gotować zdejmując odchodzące z niej liście. Mięso mielone połączyć z jajkiem, posiekaną drobno cebulą, ugotowanym ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Gołąbki układać w garnku i zalać wywarem z gotowania kapusty. Dusić na małym ogniu przez około 1 godzinę. Sos zaprawić pod koniec gotowania mąką i koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    zawsze mam problem z zawijaniem. Musze se pomagać nitkami. Ale warto. Smak nie z tej ziemi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zjadłabym teraz takiego gołąbka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    fajnie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    moja mama zawsze piecze w piekarniku, muszę jej [powiedzieć żeby spróbowała tego sposobu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam domowe gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !