Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanki
cebula biała 2 sztuki
marchewka 2 sztuki
cienka kiełbasa 2 pętka
koncentrat pomidorowy do smaku
ziele angielskie 3-4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
przyprawa kebab- gyros Prymat do smaku
żółty ser starty kilka łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa z fasolą

Fasolę moczymy całą noc po czym odsączamy i płuczemy.Zalewamy wodą i gotujemy.Dodajemy posiekaną marchew,podsmażoną cebulkę i kiełbasę.Doprawiamy przyprawą,wkładamy liść laurowy i ziele.Łączymy z koncentratem.Gotujemy aż fasola dędzsie miękka.Zupa powinna być nie za gęsta.Przed podaniem posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.09.2011 09:22
MNIAM
IlonaAlbertos 13.09.2011 23:03
Uwielbiam zupy fasolowe :)
kotlet 20.01.2011 23:53
ciekawy przepis
kasiurek 27.10.2010 09:08
o musze wypróbować u mnie każdy lubi pikantna kuchnie;)
buksiak12 30.09.2010 12:33
coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak